+31624543835 info@marchaverhaeg.nl
Selecteer een pagina

Hi mooi mens,

Voel je je wel eens zo verdrietig dat je even geen uitweg ziet en het lijkt alsof alles voor altijd zo zal blijven? 

Je voelt de onmacht, eenzaamheid, boosheid en het onbegrip en verdriet, van iets of iemand verliezen…

Pasgeleden heb ik een iemand ‘verloren’ aan een ziekte die we niet zomaar zelf kunnen controleren. Ik schrijf ‘verloren’, omdat hij niet gestorven is, maar er is wel iets ín hem gestorven. 

Positief blijven werkt voor mij niet meer. Het leven is niet altijd leuk en wat mij helpt is het helemaal doorvoelen. Dus als de moeilijke emoties opkomen, neem ik de tijd om ze te ervaren. Dit kan door middel van meditatie of bijvoorbeeld door in rust op de bank te gaan zitten. Ik observeer wat er in mij omgaat, zonder oordeel en ik wéét diep van binnen dat ook dit weer voorbij gaat, want: het enige in het leven dat vast staat, is dat alles continu verandert. Dus ook wat ik nu ervaar, gaat op een gegeven moment weer weg. 

Ik praat erover met vrienden, maar tegelijkertijd stel ik een telefoontje soms uit, om eerst goed te voelen wat er door mij heen gaat. Zodat ik de emoties de ruimte kan geven. Ik hoef ze niet gelijk ‘op te lossen’ door afleiding te zoeken in een telefoontje of in bijvoorbeeld een film of social media. 

En in alle eerlijkheid…

Het klinkt zo mooi op papier gezet, maar in werkelijkheid word ik er soms ook door overvallen en weet ik even geen raad meer met mezelf. Maar door mijn eigen innerlijke proces kan ik tegenwoordig vrij snel tot de kern komen, zoals hierboven beschreven. 

Dat innerlijke proces gaat over een reis naar thuiskomen bij mezelf; bewustwording van mijn lijf en leren actief observeren in plaats van direct willen reageren en er iets aan willen veranderen. 

Bij mij kun je een coachingstraject volgen; voor vrouwen die op zoek zijn naar innerlijke vrijheid: jezelf op de eerste plaats zetten, durven voelen en angsten en overtuigingen loslaten. 

Wil jij ook ervaren hoe het is om meer vanuit je lichaam en intuïtie te leven? Om belemmerende gedachten en overtuigingen los te laten? 

Plan een gratis verbindingsgesprek van 30 minuten met mij of vraag me voor meer informatie. 

Liefs, 

Marcha