+31624543835 info@marchaverhaeg.nl
Selecteer een pagina

Hi mooi mens,

Zittend in de stilte, ervaar ik mezelf. Zittend in de stilte, ervaar ik mijn omgeving. Zittend in de stilte, mag ik er zijn, met heel mijn wezen. Zittend in de stilte, zijn er geen ‘moetjes’. Zittend in de stilte, word ik mij bewust van mijn lichaam. 

Onlangs heb ik bij een buurvrouw in stilte samen gegeten. Zij had gekookt en nodigde mij uit. We hadden afgesproken dat ik in stilte binnen zou komen, dat we in stilte zouden eten en ook op zouden ruimen. In wezen doen we dit bij de Vipassana cursus ook: je mag niet communiceren (ook geen non-verbale communicatie) en je blijft helemaal bij jezelf.  

De stilte raakte mij. Ik voelde me gezien en gehoord, ook al keken we elkaar niet aan (behalve een kort, stil gebaar van dankbaarheid) en luisterden we niet naar elkaar. Misschien wel júist omdat we niet met elkaar bezig hoefden te zijn. Ik mocht zijn wie ik wilde, eten hoe ik wilde en niets moest. Ik vertraagde, nam de tijd, proefde het eten werkelijk en was met niets anders bezig dan daar zijn. Geen telefoon, niet multitasken, geen muziek; helemaal niets. Op mijn gemak liep ik daarna weer naar huis. Tranen kwamen in mijn ogen. Dit was mijn essentie. Het was precies wat ik nodig had, op het juiste moment. Ik voelde mij gedragen. 


Mindfulness gaat niet alleen over mediteren; mediteren is één oefening om bewuster in het leven te staan. In de stilte word je je bewust van jezelf, van wat er allemaal door je heen gaat.

Bewust leven heeft veel facetten: je kiest je woorden zorgvuldig, je uit je gevoelens zorgvuldig, je bent integer, je spreekt je eigen waarheid, je maakt gezonde keuzes voor geest en lichaam, je onderzoekt je eigen geest en je leeft in respect, vertrouwen en gelijkwaardigheid. 

Dit pad kies je bewust en het is niet altijd gemakkelijk. Sommige patronen en emoties zitten diep; je wil wel anders, maar weet niet hoe. Ieder heeft zijn eigen lessen te leren. 

Ik kan jou helpen op jouw pad terug naar jouw essentie. Thuiskomen bij jezelf en je innerlijk vrij voelen. 

Voor meer informatie, stuur me een berichtje. 

Liefs,

Marcha